Η Πανελλήνια Κατασκήνωση θα διεξαχθεί στη Νέα Μάκρη Αττικής, στα όρια του Δήμου Μαραθώνα σε μια κατάφυτη περιοχή που φιλοξενεί κατασκηνώσεις αρκετών φορέων για δεκαετίες. Επίκεντρο θα είναι το Προσκοπικό Κέντρο του «Αγίου Ανδρέα» Αττικής και το Κατασκηνωτικό Κέντρο του ΣΕΟ «Κονάκια» Αγίας Μαρίνας και επιπλέον θα χρησιμοποιηθούν εγκαταστάσεις δημόσιων κατασκηνώσεων όμορων με τους υπόλοιπους χώρους. Όλες οι εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιηθούν διαθέτουν τουαλέτες, πόσιμο νερό και παροχή ρεύματος ενώ επιπλέον θα διατεθούν για τις ανάγκες της δράσης Σταθμός Α Βοηθειών στελεχωμένος με ιατρικό προσωπικό, ειδικές εγκαταστάσεις για την τροφοδοσία με ψυγεία και καταψύξεις ικανές να αποθηκεύσουν υλικά ανάλογα του όγκου της δράσης.

Ο Δήμος Μαραθώνα είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών. Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο. Αργότερα (στην αρχαιότητα) ιδρύθηκαν στην περιοχή και οι πόλεις Προβάλινθος, Οινόη και Τρικόρυθος οι οποίες μαζί με το Μαραθώνα αποτέλεσαν την Τετράπολη της Αττικής. Λίγο πιο έξω από την πόλη εκτείνονται απέραντες αγροτικές εκτάσεις, ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες άφησαν στην ανατολική πλευρά του δήμου ως παρακαταθήκη το κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά. Η πρόσβαση δε στο κέντρο της πόλης είναι εφικτή από τις περιφερειακές μαραθώνιες λεωφόρους που εκτείνονται περιμετρικά του πεντελικού όρους.

Ο τομέας Προγράμματος προετοιμάζει ένα συναρπαστικό διήμερο με την αρωγή του Δήμου Πόρου και της τοπικής κοινωνίας.

Ο Πόρος είναι νησί του Σαρωνικού Κόλπου. Η αρχαία ονομασία του ήταν Καλαβρία και σήμερα έχει 3.993 κατοίκους. Είναι γνωστός, μεταξύ άλλων, για το σπουδαίο λεμονοδάσος που βρίσκεται στην παραπάνω ακτή, ενώ είναι δημοφιλής σαν τόπος μικρών αποδράσεων από την Αθήνα. Το ιστορικό ρολόι, δωρεά του έμπορου και βουλευτή Ιωάννη Παπαδόπουλου, υψηλά στο λόφο της Σφαιρίας, στο κέντρο του Πόρου, αποτελεί σήμα κατατεθέν του νησιού. Μετά την επανάσταση του 1821, στον Πόρο δημιουργήθηκε ο πρώτος Ναύσταθμος του Πολεμικού Ναυτικού εκεί παροπλίστηκε, για αρκετά έτη, το εύδρομο «Γεώργιος Αβέρωφ». Η γραφική πόλη του Πόρου, με τα νεοκλασικά της οικοδομήματα, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές ενός λόφου έτοιμη να υποδεχθεί τα Λυκόπουλα της Ελλάδας.