Οι υποκατασκηνώσεις μας !!!

Οι συμμετέχοντες της Πανελλήνιας Κατασκήνωσης, χωρίζονται σε 8 υποκατασκηνώσεις. Κάθε υποκατασκήνωση συντονίζεται από ομάδα ενηλίκων στελεχών την οποία συντονίζει ο Αρχηγός Υποκατασκήνωσης (ο οποίος έχει υπό την ευθύνη του και το πρόγραμμά της) μαζί με τον Υπαρχηγό Υποκατασκήνωσης (που έχει την ευθύνη της διοικητικής μέριμνας).

Την ομάδα επίσης αποτελούν οι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί των Αγελών. Κάθε υποκατασκήνωση θα αποτελείται από 4-5 Αγέλες Λυκοπούλων. Κάθε Αγέλη Λυκοπούλων θα έχει 24-32 Λυκόπουλα, έναν Ακέλα και 4 Βαθμοφόρους (θα είναι 1 Βαθμοφόρος για κάθε Εξάδα). Kάθε υποκατασκήνωση θα έχει περίπου 120-192 Λυκόπουλα!

Οι υποκατασκηνώσεις φέρουν ονόματα από τα βιβία της ζούγκλας και την ιστορία του Μόγλη. Μία ιστορία που ευαιασθητοποίησε τον Ιδρυτή του Προσκοπισμού και πάνω σε αυτή στήριξε τον τρόπο λειτουργίας του Κλάδου Λυκοπούλων.

 

ikkiΤο όνομα αυτό το σκέφτηκε ο ίδιος ο Κίπλιγκ. Σε παλαιότερες εκδόσεις αναφέρεται ως Σάχι (Sahi). Ο Κίπλιγκ ίσως άλλαξε το όνομα του γιατί ήθελε να ακούγεται πιο ‘ακανθώδες’. Παιχνιδιάρης και εκλεκτικός στο φαγητό του.

Σαν είδος είναι Σκαντζόχοιρος.    Σκαντζόχοιροι λέγονται τα μικρά αγκαθωτά θηλαστικά της υποοικογένειας των ερινακεϊνών, της οικογένειας των ερινακεϊδών, της τάξης των εντομοφάγων.

 

 

Αρχηγός και υπαρχηγοί

ΔΑΦΝΗ ΕΛΙΖΑ ΕΦ.ΚΛ.ΛΥΚ.Π.Ε.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 6974937107 eldaf3108@gmail.com
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΣΤΕΚΟΓΛΟΥ Α.Α.Λ. 1ου Σ.Π. ΧΑΛΚΙΔΑΣ 6973700242 posteran@yahoo.gr
ΚΟΛΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Υ.Κ.Α. 58ου Σ. Ν/Π ΒΟΛΟΥ 6936812789 kolliaspan@hotmail.com

kaaΤο όνομα αυτό το σκέφτηκε ο ίδιος ο Κίπλιγκ, εμπνευσμένος από τον ήχο του σφυρίγματος της γλώσσας ενός τέτοιου μεγάλου φιδιού. Είναι ένα κιτρινωπό, τεράστιο, μακρύ και ισχυρό φίδι. Αν και είναι πάνω από 100 ετών βρίσκεται ακόμα στην ακμή του. Ευγενικό και γαλήνιο, χαίρει τον σεβασμό όλων των ζώων της Ζούγκλας.  Θεωρείται ένας από τους μέντορες του Μόγλη. Είναι το τρίτο ζώο μετά τον Μπαλού και τον Μπαγκίρα που τραγουδάει μαζί τους το τραγούδι του αποχωρισμού όταν φεύγει ο Μόγλη από την Ζούγκλα.

Σαν είδος είναι Ινδικός Πύθωνας. Ο Ινδικός Πύθωνας ή Πύθων ο μόλουρος είναι γένος ανιοβόλων φιδιών που ανήκουν στην οικογένεια των Πυθωνιδών και στην τάξη των Λεπιδωτών Ερπετών. Η κύρια τροφή στα μεγάλα φίδια του γένους είναι τα διάφορα θηλαστικά ζώα. Αυτά τα καταπίνουν ολόκληρα και για το λόγο αυτό η στοματική και φαρυγγική τους κοιλότητα διαστέλλεται.

Αρχηγός και υπαρχηγοί

ΤΣΙΓΓΑ ΚΛΑΙΡΗ ΕΦ.ΚΛ.ΛΥΚ.Π.Ε.ΑΝ.ΜΑΚ. & ΘΡΑΚΗΣ 6936541943 tsouxtra@gmail.com
ΣΚΟΡΔΗΣ ΧΑΡΗΣ Α.Σ. 1ου Σ.Ν/Π ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ 6976357897 sk.xarhs@gmail.com
ΓΕΡΑΣΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Α.Κ.Α. 1ου Σ.Π.ΞΑΝΘΗΣ 6949796088 geros567@yahoo.gr

bagkira

Σημαίνει πάνθηρας στην διάλεκτο Ιντουστάνι (περιοχές Βόρειας Ινδίας και Πακιστάν). Ο τόνος πάει στο eer. Γεννήθηκε σε αιχμαλωσία στην περιοχή Ουνταϊπούρ της Δυτικής Ινδίας. Μετά τον θάνατο της μητέρας του άρχισε να σχεδιάζει την απόδραση του. Όταν ωρίμασε αρκετά τα κατάφερε και απέδρασε. Με τον ισχυρό και ακέραιο χαρακτήρα του, τις κυνηγητικές του ικανότητες και την αίσθηση δικαίου που τον χαρακτηρίζει κέρδισε την συμπάθεια και τον σεβασμό όλων των ζώων της ζούγκλας εκτός του Σήρ Χάν. Στο Συμβούλιο των Λύκων για την παραμονή η όχι του Μόγλη στην αγέλη, εξαγοράζει μια ψήφο με το να προσφέρει έναν αρκετά μεγάλο ταύρο στην ολομέλεια. Οι λύκοι δέχονται. Γίνονται αχώριστοι φίλοι με τον Μόγλη όπου τελικά  γίνεται ο μέντορας του στο κυνήγι και στα μυστικά της ζωής της ζούγκλας. Μόνο στον Μόγλη εμπιστεύεται ότι κάποτε είχε κολάρο και αλυσίδες στον λαιμό.

Είναι Μαύρος Πάνθηρας. Ο όρος πάνθηρας  είναι μια γενική ονομασία που αναφέρεται σε κάποια αιλουροειδή γάτας, συμπεριλαμβανομένης της λεοπάρδαλης, του κούγκαρ και του ιαγουάρου. Ο μαύρος πάνθηρας αναφέρεται γενικά στη μαύρη λεοπάρδαλη αλλά και στον μαύρο ιαγουάρο. Η λεοπάρδαλη στην Αφρική και την Ασία προτιμά τα πυκνά φυλλώματα και τα τροπικά δάση. Και τα τρία είδη είναι έμπειροι αναρριχητές δέντρων. Επιπλέον, ο ιαγουάρος είναι ένας ενθουσιώδης κολυμβητής που θα αντιμετωπίσει ακόμη και κροκόδειλους. Είναι σαρκοφάγα και κυνηγούν περισσότερο το βράδυ παρά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο πάνθηρας κρύβεται στη σκιά κατά τη διάρκεια της ημέρας και βγαίνει έξω τη νύχτα για  αναζήτηση τροφής.

Αρχηγός και υπαρχηγοί

ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΦ.ΚΛ.ΛΥΚ.Π.Ε.ΑΝ.ΚΡΗΤΗΣ 6945202266 gio.kounalakis@gmail.com
ΘΡΕΨΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ Α.Α.Λ. 2ου Σ.Π. ΨΥΧΙΚΟΥ 6970078687 spithrepsi@gmail.com
ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Υ.Κ.Α. 1ου Σ.Π. ΞΑΝΘΗΣ 6951255939 despoina_wm@hotmail.com

balouΣημαίνει αρκούδα (Bhalu) στην διάλεκτο Ιντουστάνι (περιοχές Βόρειας Ινδίας και Πακιστάν). Ο τόνος πάει στο Bar. Αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ακριβής για τον εξελληνισμό του ονόματος με βάση της οδηγίες του Κίπλιγκ τότε θα πρέπει να το προφέρουμε ως:  Μπά(ρ)λου. Παρέα με τον Μπαγκίρα έδωσαν τις 2 απαραίτητες ψήφους για την εισδοχή του Μόγλη στην αγέλη των λύκων. Έχει δικαίωμα ψήφου στο συμβούλιο της αγέλης γιατί μαθαίνει στα μικρά λυκόπουλα τον Νόμο της Ζούγκλας. Το ίδιο κάνει και στο νέο μέλος της αγέλης, τον μικρό Μόγλη. Είναι αυστηρός και δίκαιος και την αγάπη του προς τον Μόγλη την συναγωνίζεται μόνο η αγάπη του Μπαγκίρα.

Είναι Καφετιά Αρκούδα. Η καφέ αρκούδα ή φαιά αρκούδα ή κοινή αρκούδα (Άρκτος η άρκτος-Ursus arctos) είναι παμφάγο θηλαστικό ζώο και το είδος αρκούδας (ίσως το γνωστότερο) με την μεγαλύτερη γεωγραφική εξάπλωση, που μπορεί να φτάσει σε μάζα από 170 μέχρι 300 κιλά. Έχει μεγάλο κεφάλι, μικρά αυτιά, πατούσες με γερά νύχια και κοντή ουρά. Είναι μοναχικό ζώο.

Αρχηγός και υπαρχηγοί

ΓΚΙΛΙΠΑΘΗ ΕΛΙΝΑ Υ.Σ. 19ου Σ.Ν/Π ΑΘΗΝΩΝ 6948055234 elinagil@yahoo.gr
ΝΙΚΟΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α.Σ.19ου Σ.Ν/Π ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ 6951217010 ale_n@windowslive.com
ΙΩΣΗΦΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΝ/ΤΡΙΑ ΕΦ.ΚΛ.ΛΥΚ.Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ 6977213505 tinaki_iosi@hotmail.com

mangk

Το όνομα αυτό το σκέφτηκε ο ίδιος ο Κίπλιγκ.      Η παρουσία της τις λίγες φορές που αναφέρεται είναι κυρίως μέσα στα τραγούδια και για διάφορες παρομοιώσεις.

Σαν είδος είναι Νυχτερίδα. Οι Νυχτερίδες είναι θηλαστικά που σχηματίζουν την τάξη των Χειρόπτερων (Chiroptera). Είναι τα μόνα θηλαστικά που μπορούν να πετούν. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τάξη θηλαστικών (περιλαμβάνει περισσότερα από 1000 είδη).

 

 

Αρχηγός και υπαρχηγοί

ΙΑΤΡΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΦ.ΚΛ.ΛΥΚ.ΠΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 6946336687 i_alexandros@hotmail.com
ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α.Α.Λ. 4ου Σ. Ν/Π ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ 6987062061 panos_1982@windowslive.com
ΣΠΑΡΤΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΦ.ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Π.Ε.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 6944446312 jimisspartalis_1980@hotmail.com

 

rama

Ο αρχηγός των Βουβαλιών. Στις πλάτες του κάθησε ο Μόγλη σύμφωνα με ένα παλιό Ινδικό έθιμο. Γενικά του άρεσε του Μόγλη να κάθεται στην πλάτη του Ράμα.

Σαν είδος είναι Ινδικός Βούβαλος. Ο Βούβαλος είναι γένος μεγάλων αρτιοδάκτυλων μηρυκαστικών θηλαστικών που συγγενεύει με το βόδι γι΄ αυτό και ανήκει στην οικογένεια των βοειδών. Κατάγεται από τις Ινδίες, από όπου τον 5ο αι. μ.Χ. με τις επιδρομές του Αττίλα, διαδόθηκε σε πολλά μέρη και εξημερώθηκε.

 

 

Αρχηγός και υπαρχηγοί

ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΦ.ΚΛ.ΛΥΚ.Π.Ε.ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 6981994560 ben10123@yahoo.gr
ΜΠΑΛΑΣΚΑ ΜΑΡΙΑ Υ.Σ. 3ου Σ.Ν/Π ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 6936867227 maria_balaska@hotmail.com
ΤΡΑΧΑΛΑΚΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΕΦ.ΚΛ.ΛΥΚ.Π.Ε.ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ 6944295791 pcsoftdoctor@gmail.com

rikitikitavi

O Ρικί Τίκι Τάβι είναι μια ξεχωριστή ιστορία στο βιβλίο της ζούγκλας. Ο Ρίκι Τίκι Τάβι είναι ο αντίποδας του Μόγλη  ένα κουνάβι από την Ζούγκλα της Ινδίας που το υιοθετεί μια αγγλική οικογένεια ανθρώπων και καλείτε να ζήσει στον κόσμο των ανθρώπων.

Μαζί με δύο κόμπρες την Νάγκ και την Νάγκαινα (ή Ναγκάινα) καλούνται να έρθουν αντιμέτωποι  την ανθρώπινη απειλή αλλά και αγάπη.

 

 

Αρχηγός και υπαρχηγοί

ΚΑΠΠΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΕΦ.ΚΛ.ΛΥΚ.Π.Ε.ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ 6976175175 ath.kappou@gmail.com
ΣΤΑΝΤΖΑΣ ΣΠΥΡΟΣ Α.Α.Λ. 4ου Σ. Ν/Π ΚΕΡΚΥΡΑΣ 6946684495 stantzasspi@yahoo.gr
ΕΜΠΕΔΟΚΛΗ ΔΑΦΝΗ Α.Ο.Π. 1ου Σ.Π.ΠΑΙΑΝΙΑΣ 6980827106 emp.daphne@gmail.com

xathi

Σημαίνει ελέφαντας στα Χίντι και στα Ούρντου.    Ο Χάθυ είναι επικεφαλής της ομάδας των ελεφάντων. Είναι ένα από τα παλαιότερα ζώα της ζούγκλας και αντιπροσωπεύει την τάξη, την αξιοπρέπεια και την υπακοή στον νόμο της ζούγκλας. Ο Χάθυ φημίζεται για την υπομονή του και ποτέ δεν σπεύδει άσκοπα.

Σαν είδος είναι Ασιατικός Ελέφαντας.       Ο ελέφαντας, απόγονος των μαμούθ, είναι το μεγαλύτερο χορτοφάγο θηλαστικό που ζει σήμερα στη Γη και ζει στην Ασία και την Αφρική. Ο Ασιατικός Ελέφαντας (Elephas maximus – Ελέφας ο μέγιστος) φτάνει τα 3 μέτρα ύψος και βάρος τους 5 τόνους.

 

Αρχηγός και υπαρχηγοί

ΑΝΤΥΠΑ ΜΑΡΙΑ ΕΦ.ΚΛ.ΛΥΚ.Π.Ε.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 6942855958 mariantypa@gmail.com
ΚΡΟΥΣΤΗ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ Υ.Σ. 1ου Σ.Ν/Π Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ 6947023492 georgia.raxa@gmail.com
ΣΤΡΑΧΙΝΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Α.Α.Λ. 5ου Σ.Π. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ 6951415416 tetaki_bj@hotmail.com