Βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά στην πραγματοποίηση της Πανελλήνιας Κατασκήνωσης Κλάδου Λυκοπούλων «Φτου… Ξελευθερία!» και η επιθυμία πολλών ενηλίκων στελεχών της Κίνησης μας, να βρεθούν έστω και για λίγες μέρες στη μεγάλη γιορτή του Κλάδου Λυκοπούλων και να ζήσουν τον παλμό της, έχει κορυφωθεί.

Γνωστοποιούμε λοιπόν, πως όσοι Βαθμοφόροι και Μέλη Προσκοπικού Δικτύου δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν σε ολόκληρη την Κατασκήνωση αλλά επιθυμούν να συμβάλλουν στην υλοποίηση της Δράσης, μπορούν να συμμετάσχουν στην Πανελλήνια Κατασκήνωση για ένα ή και τα δύο τριήμερα:

  • από την Παρασκευή 19 έως την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016
  • από την Παρασκευή 26 έως την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

 

Κατά τη διάρκεια των δυο τριημέρων οι συμμετέχοντες θα βοηθήσουν στις εργασίες εγκατάστασης ή απεγκατάστασης και παράλληλα θα συμμετάσχουν στις Τελετές Έναρξης ή Λήξης. Η συμμετοχή των τριημέρων καλύπτει τα κόστη διαμονής, διατροφής (6 γευμάτων) και την χορήγηση του αναμνηστικού μαντηλιού. Η διαμονή των Βαθμοφόρων και μελών Προσκοπικού Δικτύου θα γίνει στο Προσκοπικό Κέντρο του Αγίου Ανδρέα όπου θα διαμένει το Κεντρικό Αρχηγείο.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

  • Να είναι Βαθμοφόροι ή Μέλη Προσκοπικού Δικτύου και να έχουν απογραφεί για το έτος 2016,
  • Να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την παρακάτω αίτηση συμμετοχής:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc1-z6EiXa6ADK_ugEzkSwD24gy7tL1…
  • Να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για διανυκτέρευση (ατομικά εφόδια – αντίσκηνο κ.λπ.),
  • Να καταβάλλουν κατά την είσοδό τους στο χώρο του «Φτου… Ξελευθερία!» το ποσόν των € 30 ανά τριήμερο ως οικονομική συμμετοχή.

 

Προκατασκήνωση

Από τις 16 έως τις 19 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η Προκατασκήνωση της Δράσης ώστε όλα να είναι έτοιμα την στιγμή που θα φτάσουν τα Λυκόπουλα της Ελλάδας στη Νέα Μάκρη. Στην Προκατασκήνωση μπορούν να συμμετέχουν, με καλυμμένα τα έξοδα διατροφής και διαμονής, Βαθμοφόροι, μέλη ΕΚΣ και μέλη Προσκοπικών Δικτύων είτε είναι Συνοδοί Αγελών ή μέλη του Κεντρικού Αρχηγείου είτε όχι.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στην Προκατασκήνωση πρέπει να αποστείλουν ένα απλό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο likopoula2016@sep.org.gr με θέμα «Προκατασκήνωση Πανελλήνιας Λυκοπούλων» στο οποίο θα αναφέρουν το Ονοματεπώνυμο, τα Καθήκοντα και το τηλέφωνό τους.

Εκδρομή στον Πόρο

Σε συνέχεια των ενημερώσεων που λάβατε από τις Ανακοινώσεις 134/2015 και 64/2016, σχετικά με το Πρόγραμμα της Πανελλήνιας Κατασκήνωσης Κλάδου Λυκοπούλων η Οργανωτική Επιτροπή οριστικοποίησε την διοργάνωση μιας διήμερης εξόρμησης στο Νησί του Πόρου, στα πλαίσια των εξωτερικών δραστηριοτήτων της Δράσης. Ήδη ο Τομέας Προγράμματος προετοιμάζει ένα συναρπαστικό διήμερο με την αρωγή του Δήμου Πόρου και της τοπικής κοινωνίας.

Τα Λυκόπουλα θα φιλοξενηθούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρος του Πολεμικού Ναυτικού. Συγκεκριμένα θα διανυκτερεύσουν σε κλειστές κτιριακές εγκαταστάσεις δυναμικότητας οκτακοσίων (800) κλινών, οι οποίες διαθέτουν επαρκή αριθμό λουτρών και τουαλετών, κλειστή τραπεζαρία, αποθηκευτικούς χώρους και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο. Το Κέντρο φυλάσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετράωρου από το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού και της Δράσης.

Η μετακίνηση μας από και προς το λιμάνι του Πειραιά θα γίνει με ιδιωτικά ναυλωμένα λεωφορεία που θα πληρούν όλα τα ποιοτικά κριτήρια που απαιτούνται για την μεταφορά ανηλίκων. Στη συνέχεια η μετάβασή μας στον Πόρο θα γίνει με δρομολόγιο της Hellenic Seaways και τα Λυκόπουλα θα ταξιδέψουν σε χώρους του πλοίου δεσμευμένους αποκλειστικά για τις ανάγκες της Δράσης.

Επισκεπτήριο

Κατά τη διάρκεια της Πανελλήνιας Κατασκήνωσης δεν προβλέπεται επισκεπτήριο στους χώρους που τη φιλοξενούν και η είσοδος σε αυτούς θα γίνεται αποκλειστικά με ειδική άδεια από τον Τομέα Ασφάλειας και την Γραμματεία της Δράσης. Ωστόσο, την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 στις 20.00: γονείς, φίλοι του Προσκοπισμού, αδελφοί Βαθμοφόροι, διατελέσαντες Γενικοί Έφοροι, Πρόεδροι του Δ.Σ., Έφοροι του Κλάδου Λυκοπούλων είναι ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσουν την Τελετή Λήξης της Κατασκήνωσης. Η Τελετή θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Αφετηρίας του Κλασσικού Μαραθώνιου Δρόμου στον Μαραθώνα.

Web Radio

Από τη 1η Αυγούστου και καθ’ όλη τη διάρκεια της Δράσης τα νέα της Πανελλήνιας Κατασκήνωσης, ο παλμός, το κέφι και οι δραστηριότητές μας θα φτάνουν σε όλους μέσω της λειτουργίας του Web Radio. Μέσω του διαδικτύου θα ακούτε ευχάριστες μελωδίες αλλά και μηνύματα παιδιών, μουσικές, διαγωνισμούς και ενημερώσεις για ότι θα συμβαίνει στη Νέα Μάκρη και τον Πόρο. Η πρόσβαση στο Web Radio όπως και το πρόγραμμά του θα γίνεται μέσω του http://likopoula2016.sep.org.gr/.

Ας συμβάλλουμε όλοι στην επιτυχία αυτής της Δράσης. Η μόνη μας αμοιβή τα χαμόγελα χιλιάδων Λυκοπούλων στην Τελετή Λήξης.

Δείτε την ανακοίνωση στην Ιστοσελίδα του ΣΕΠ εδώ 

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.